Personvern og betingelser

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som knyttes til en enkeltperson. Vi behandler personopplysninger fordi det er nødvendig for at vi skal oppfylle våre forpliktelser overfor kunder og andre som kontakter NyBank.no .
Vi behandler personopplysningene dine basert på din forespørsel om å innhente finansieringstilbud fra våre samarbeidsbanker etter Personopplysningsloven § 8.
Disse personopplysningene behandles hos oss:

– Kredittopplysninger
– Fødsels- og personnummer
– Familieforhold
– Gjeld og inntektsopplysninger
– Type bosted
– Utdannelse og arbeidsgiver
– Statsborgerskap
– Kontonummer (for utbetaling av lån)
– Fødsels- og personnummer

Kredittvurdering
Når du søker lån via nybank.no godkjenner du at våre samarbeidsbanker gjør en kredittvurdering, og at gjenpartsbrevet kan sendes elektronisk og via SMS om det er ønskelig fra bankens side.

Ansvarlig for behandling av personopplysninger i nybank.no
Styreleder er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med selskapets virksomhet. Daglig leder har ansvaret for den daglige oppfølgingen av det som er knyttet til personvern.

Formålet med vår behandling av dine personopplysninger
Formålet med behandlingen av dine personopplysninger er å tjene deg som kunde på best mulig måte. Når du oppgir personopplysninger til oss for at vi skal hente inn finansieringstilbud fra samarbeidsbankene (tredjepart), vil vi bruke disse til å innhente det best mulige tilbudet. Vi vil også bruke kontaktinformasjonen din for å holde deg orientert om våre tilbud, tjenester og nyheter.
nybank.no forsikrer at behandling av personopplysninger skjer etter personopplysningsloven. Dette inkluderer blant annet lagring og videreformidling av personopplysninger.

Deling av personopplysninger til tredjeparter
Dine personopplysninger leveres ut til tredjeparter kun i den grad det er nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser til deg som kunde. Alle tredjeparter som mottar dine personopplysninger fra oss er forpliktet til å følge våre standarder for behandling av personopplysninger og norsk lov eller EU/EØS- reglement. Annen utlevering av personopplysninger vil bare skje hvis vi er forpliktet til det etter norsk lov.

Krav om retting og sletting av opplysninger og lovvalg
Du har krav på innsyn i dine egne personopplysninger, rett til å kreve retting eller sletting av disse hvis de er mangelfulle eller uriktige. Dine rettigheter og ditt personvern vil alltid gjelde etter det norske personopplysningslovverket.
Du samtykker også til at vi innhenter informasjon om statusen på din lånesøknad fra våre bankpartnere, slik at vi som finansagent kan behandle din søknad. Du vil alltid finne en oppdatert oversikt over våre bankpartnere på våre nettsider.
Ta kontakt med oss på telefon 96 96 98 47 hvis du ønsker innsyn, retting eller sletting av personopplysningene dine.

Cookies & informasjonskapsler

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn:

Webanalyse & informasjonskapsler (cookies)
Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics
Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 14 måneder etter registering. Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler
Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern
En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi anonymiserer brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.
Din IP-adresse logges også for en kort periode av våre webservere. Brukerens IP-adresse, tidspunkt,nettadresse, HTTP status, antall bytes sendt, HTTP refererog HTTP user agent blir logget i 15 dager. Deretter slettes loggen automatisk.

Funksjonelle cookies brukes til å:

– Sørge for at nettsidene ser konsistente ut

Målrettede cookies brukes til å:

– La deg dele og like innholdt
– Sende informasjon til andre nettsteder for å tilpasse reklamen deres

Eksempler på bruk
Cookies brukes til å gi deg bedre tjenester, for eksempel gjennom å:

– Aktivere en tjeneste som gjenkjenner enheten din, så du slipper å oppgi samme informasjon flere ganger
– Måle hvor mange som bruker tjenestene, så vi kan gjøre dem enklere og raskere
– Analysere data for å hjelpe oss å forstå hvordan du bruker tjenester på nettet, slik at vi kan forbedre dem

Hvis du ikke tillater oss å bruke cookies, vil visse funksjoner og nettsidene ikke fungere som de skal. Dersom du vil slette cookies som allerede er lagret på datamaskinen din, må du følge instruksjonene for nettleseren ved å klikke på Hjelp i menyen. Du kan lese mer om cookies og hvordan du bruker dem på www.aboutcookies.org eller ved å klikke på Hjelp i nettleseren din.

Søk

Denne nettsiden lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder via Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser.

Innebygd innhold fra andre

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.
Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ingen personopplysninger med tredjeparter, utover den nødvendige informasjonen vi sender til bankene i forbindelse med din søknad eller ved bruk av andre av våre tilsvarende tjenester.

Oppbevaring og sletting

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Vi lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

Innsyn

I henhold til personopplysningslovens § 18 har man krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til oss. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens § 27.

Endringer i denne personvernerklæringen

Vi kan gjøre endringer i denne personvernerklæringen. Den nyeste versjonen av erklæringen er alltid tilgjengelig på vår nettside.